DOBRA ATMOSFERA ZA VAŠ LOKAL

08/01/2019

The-George-On-Collins-Bar-CBD-Bars-Melbourne-Hidden-Laneway-Cocktail-Top-Best-Good-New-Popular-Big-Lounge-004-1

Kaj ljudi prepriča v izbiro lokala ali restavracije?

Seveda, hrana in pijača sta glavna faktorja pri odločitvi, tudi cena vzame svoj delež.

Ampak pogosteje kot pa bi pričakovali, je atmosfera tista, ki ljudi prepriča ali odvrne.

Da ustvarimo pravo atmosfero, je najprej treba premisliti, na koga ciljamo. Želite, da je vaš lokal domač? Trendi? Šik? Kotiček za pare? Družine? Ali predvsem samske? Mogoče rock scena?

S tem v mislih, je potrebno sprejeti nekaj odločitev:

Barve: dokazano je, da različne barve, vplivajo na apetit. Večina toplih barv spodbuja apetit (zato veliko ‘Fast Food’ ponudnikov uporablja rdečo ali oranžno barvo), medtem ko hladne barve apetit zavirajo. Barvna shema mora biti torej skrbno izbrana in v stilu z politiko podjetja. Več o barvah si lahko preberete v našem članku ‘Katere barve uporabiti…’

Razsvetljava: namizne luči, sveče in led luči, lahko stvarijo veliko različnih ambientov – odvisno od postavitve. Razmislite o dimanju luči, da lahko regulirate svetlobo. Prav tako je treba razmisliti o oknih, kako jih lahko zastrete, če je jutranja svetloba premočna.

Meni in ceniki: veliko restavracij ima menije opremljene z veliko slikami. Specialitete na menijih izstopajo z drugačno pisavo in fonti. Restavracije s pridihom elegance imajo navadno preproste menuje z uporabo nevtralnih barv. Razmislite tudi o pogrinjkih in vsebini le-teh, ter o vključevanju otroških menijev.

- Pohištvo: mizestoli in fotelji, morajo biti privlačni za goste, trpežni in primerni za redno čiščenje. Razmislite o takšni postavitvi in mizah, da jih lahko združite, v primeru večje družbe. Preveri več

- Uniforme: zaposleni, naj imajo prepoznavne uniforme. Barvna paleta naj se ujema z dekorjem lokala, paziti pa je tudi potrebno kake vrste naj bo uniforma. Če želite lokal s sproščenim domačim pridihom, naj natakarji ne bodo v formalnih uniformah, tako, da je tudi treba paziti na tematiko lokala.

Osebje: veliko je odvisno od pristopa osebja. Ali bo to formalno naravnano, v lokalih in restavracijah, kjer želijo doseči višji nivo, bodisi sproščeno in nasmejano v običajnih lokalih.

V vsakem primeru je zelo pomembno tudi to, za kaj ljudje prihajajo k vam, torej hrana in pijača, ki jo strežete in nasmeh, ki je na ustih tistega, ki skrbi za vaše goste.

Z našimi nasveti in s tem v mislih, ste zagotovo na pravi poti.

 

Vaš Creo team