HAMBURGER ZA HLADNE DNI
Kaj bi pripravili za te zimske hladne dni? Hamburger. Klasika. Primeren za vse letne čase in tudi za tiste izbirčne.
Za 4 osebe, čas priprave 45 min
- Goveji burger 8 kos
- Črne bombetke
- (z aktivnim ogljem) 4 kos
- Kisle kumarice 8 kos
- Paradižnik 2 kos
- Nacho sir 50 ml
- Čebula 4 kos
- Balzamični kis 1,5 dl
- Sir 4 rezine
- Oljčno olje 0,5 dl
- Rjavi sladkor 50 g
- Zeliščno maslo 1 kos
- Solata 4 listi
- Čili 2 kos
Najprej narežemo čebulo in zaštartamo svoj LotusGrill.
V Teppanyaki posodi, narezano čebulo prepražimo na olivnem olju, da pozlati, nato dodamo 50 g rjavega sladkorja in po 4 minutah prelijemo z 1 dl balzamičnega kisa. Mešamo še 4 min in odstavimo na stran.
Nato meso popečemo na vročem žaru, vsako stran 4 minute. Ko je meso pečeno, ga pokrijemo z alu folijo in pustimo počivati. Med tem časom, prerežemo bombetke in jih na kratko popečemo na žaru. Kisle kumarice narežemo na male koščke in jih vmešamo v Nacho sirno omako.
Vzamemo LotusGrill Brush in na zgornjo polovico bombetke, na notranji strani, namažemo z zeliščnim maslom. Na spodnjo polovico bombetke, pa namažemo nacho sir s kislimi kumaricami in nanjo položimo kos pečenega mesa in rezino paradižnika, nanj položimo rezino sira, nato še en kos mesa, katerega premažemo z nacho sirom. Nanj položimo list zelene solate in dodamo 2 žlici karamelizirane čebule in lepo premažemo. Za tiste, ki imate radi pikantno hrano, dodajte čili. Pokrijemo z zgornjo polovico bombetke in za kakšno minutko postavimo na žar, nato postrežemo.
Pa dober tek.
Za svojo barvo LotusGrilla nas kontaktirajte na marketing@creo.si ali se oglasite pri nas na Kardeljevi cesti 100, v Mariboru.
Vaš Creo Team d.o.o.