HAMBURGER ZA HLADNE DNI

24/01/2019

goth-food-trends-black-bun-burgers

Kaj bi pripravili za te zimske hladne dni? Hamburger. Klasika. Primeren za vse letne čase in tudi za tiste izbirčne.

Za 4 osebe, čas priprave 45 min

  • Goveji burger              8 kos
  • Črne bombetke
  • (z aktivnim ogljem)    4 kos
  • Kisle kumarice            8 kos
  • Paradižnik                   2 kos
  • Nacho sir                     50 ml
  • Čebula                          4 kos
  • Balzamični kis            1,5 dl
  • Sir                                 4 rezine
  • Oljčno olje                   0,5 dl
  • Rjavi sladkor              50 g
  • Zeliščno maslo           1 kos
  • Solata                          4 listi
  • Čili                               2 kos

 

Najprej narežemo čebulo in zaštartamo svoj LotusGrill.

V Teppanyaki posodi, narezano čebulo prepražimo na olivnem olju, da pozlati, nato dodamo 50 g rjavega sladkorja in po 4 minutah prelijemo z 1 dl balzamičnega kisa. Mešamo še 4 min in odstavimo na stran.

Nato meso popečemo na vročem žaru, vsako stran 4 minute. Ko je meso pečeno, ga pokrijemo z alu folijo in pustimo počivati. Med tem časom, prerežemo bombetke in jih na kratko popečemo na žaru. Kisle kumarice narežemo na male koščke in jih vmešamo v Nacho sirno omako.

Vzamemo LotusGrill Brush in na zgornjo polovico bombetke, na notranji strani, namažemo z zeliščnim maslom. Na spodnjo polovico bombetke, pa namažemo nacho sir s kislimi kumaricami in nanjo položimo kos pečenega mesa in rezino paradižnika, nanj položimo rezino sira, nato še en kos mesa, katerega premažemo z nacho sirom. Nanj položimo list zelene solate in dodamo 2 žlici karamelizirane čebule in lepo premažemo. Za tiste, ki imate radi pikantno hrano, dodajte čili. Pokrijemo z zgornjo polovico bombetke in za kakšno minutko postavimo na žar, nato postrežemo.

Pa dober tek.

 

Za svojo barvo LotusGrilla nas kontaktirajte na marketing@creo.si ali se oglasite pri nas na Kardeljevi cesti 100, v Mariboru.

Vaš Creo Team d.o.o.