KAKO IZBRATI PRAVO GLASBO ZA VAŠ LOKAL ALI RESTAVRACIJO?

11/09/2017

glasba v restavraciji

Nasveti za najboljšo restavracijo v ozadju

Glasba vzbuja čustva in čustva so najbolj pomembna sestavina pri izkušnjah s strankami. Glasba restavracije v ozadju ima moč, da nas navdušuje ali zavrača in je lahko koristna pri oblikovanju razpoloženja čez dan ali čez noč. Nekateri lastniki restavracij pravijo celo, da je najboljši kompliment za vašo glasbo, da se je ljudje ne spomnijo in, da se gostje na splošno pritožujejo samo, če je glasba slaba.

Pravo priporočilo pravi, da naj bo glasba prilagojena vsakemu delu dneva posebej. Od trdega rocka, do indie-popa, do počasnih ritmov in hip-hopa, …obstaja veliko različnih vrst glasbe, vendar večina restavracij ponuja zelo omejen izbor. Na srečo poznamo danes tehnologije, ki omogočajo podjetjem, da ponudijo posameznim gostinskim obratom več glasbenih knjižnic, ki omogočajo nadzor z mobilnimi aplikacijami za enostavno prilagajanje in spreminjanje

Ne glede na to, ali se odločite za podjetja, ki ponujajo glasbene knjižnice ali glasbeni nabor urejate sami, je tukaj nekaj nasvetov za izbor glasbe v različnih delih dneva.

 

Prijetna glasba za vsak del dneva:

 

-       Dnevni čas: Glasba v tem času, je seveda odvisna od sloga vaše restavracije, vendar pa so spontane dnevne zabave običajno najboljše. Ljudje se pogosto razživijo ob pogovoru med kosilom, zato je glasbo potrebno nastaviti v atmosfero restavracije, da ne bi bila moteča in bi tako motila pogovor in čas obroka, hkrati pa naj poskrbi za vedro razpoloženje in igriv občutek.

-       Happy hour: Po odhodu iz službe se marsikdo sprosti ob družbi prijateljev ali sodelavcev ob pijači in prigrizku. Predvajanje vesel glasbe lahko zelo pripomore k potrebni atmosferi restavracije. Poskusite nekaj živahnih instrumentalnih melodij ali novih indie melodij za hip in zabavno vzdušje. Na tej točki dneva so ljudje namreč najbolj utrujeni in potrebujejo dvig splone telesne energije. -       Večer: Seveda je odvisno od vaše restavracije ali bara, vendar so jazz ali klasični rock izbori pogosto najbolj primerni med večerjo. Ob tem upoštevajte, da morajo gostje ob glasbi uživati, ne sme pa preglasiti večerje in pogovorov.Najpomembneje pa je, da glasba vedno poskrbi za primerno sliko restavracije in okolje v katerem se restavracija nahaja. -       Pozno zvečer: Za poznejšo zabavo lahko odlično vzdušje ustvarite z nekaj glasnejšimi, bolj optimističnimi skladbami. Zabavno je tudi, če svoje goste inetaktivno vključite. Lahko naredite predlog pesmi in na strani svojega lokala gostom omogočite dostop do glasbe, ki jo tako regulirajo in izbirajo sami, seveda s primerno mero nadzora, da se skladbe ne ponavljajo.

-       Večer: Seveda je odvisno od vaše restavracije ali bara, vendar so jazz ali klasični rock izbori pogosto najbolj primerni med večerjo. Ob tem upoštevajte, da morajo gostje ob glasbi uživati, ne sme pa preglasiti večerje in pogovorov.Najpomembneje pa je, da glasba vedno poskrbi za primerno sliko restavracije in okolje v katerem se restavracija nahaja. -       Pozno zvečer: Za poznejšo zabavo lahko odlično vzdušje ustvarite z nekaj glasnejšimi, bolj optimističnimi skladbami. Zabavno je tudi, če svoje goste inetaktivno vključite. Lahko naredite predlog pesmi in na strani svojega lokala gostom omogočite dostop do glasbe, ki jo tako regulirajo in izbirajo sami, seveda s primerno mero nadzora, da se skladbe ne ponavljajo.

-       Pozno zvečer: Za poznejšo zabavo lahko odlično vzdušje ustvarite z nekaj glasnejšimi, bolj optimističnimi skladbami. Zabavno je tudi, če svoje goste inetaktivno vključite. Lahko naredite predlog pesmi in na strani svojega lokala gostom omogočite dostop do glasbe, ki jo tako regulirajo in izbirajo sami, seveda s primerno mero nadzora, da se skladbe ne ponavljajo.